top of page

PRODUKTER

Nedan ser du ett urval på produkter jag kan hjälpa er att utveckla

salami
kokt_skinka_skarbrada
kebab

LUFTTORKAT

Prosciutto crudo (lufttorkad skinka), bresaola, coppa, salami, fuet och salchichón

KOKT

Prosciutto cotto (kokt skinka), mortadella, pancetta

ÖVRIGT

Kebab, korv, chorizo, salsicca

pietro cazzaniga salami

UTVECKLA NYA OCH EXISTERANDE PRODUKTER

Vad vill ni skapa?

Ibland har man en bra idé, men inte kunskapen att förverkliga den. Om du vill skapa en ny produkt eller utveckla en redan existerande produkt, har du kommit rätt. Jag kan hjälpa er i allt från del av djuret, till den tekniska processen till kryddblandningar. Se nedan vilka typer av produkter som jag arbetar med och kan hjälpa er med.

VAD BEHÖVS FÖR ATT SKAPA DEN BÄSTA PRODUKTEN?

Det finns tre viktiga delar som alla är viktiga för att ni ska kunna producera en god, hållbar charkprodukt. Oavsett vad ni behöver hjälp med kan jag ge er tips utifrån min erfarenhet och även utbilda er personal i hantverket och teknologin. 

hangande_salami_torkningsrum
gris_framifran_med_grisar_bakom
lufttorkad_skinka

TEKNOLOGIN

Vi går igenom allt som har med den tekniska aspekten av produktionen att göra t.ex. temperaturer, tider, luftfuktighet och ventilation och luftens rörelse.

KÖTTET

Råvaran spelar såklart en väldigt stor roll för hur slutprodukten blir. Vi tittar t.ex på kvalitén på köttråvaran,vilka delar man ska använda och hur en bit ska styckas för att få så lite svinn som möjligt och en så bra slutprodukt som möjligt.

HANTVERKET

I Italien är charkproduktion en lång tradition som har förfinats i generationer. Det är det hantverket som jag vill forsätta sprida och lära ut så att vi kan fortsätta njuta av fantastiska produkter.

  • Facebook
  • Instagram

©2024 av Spezierier Cazzaniga AB

bottom of page