PRODUKTER
Nedan ser du ett urval på produkter jag kan hjälpa er att utveckla



LUFTTORKAT
Prosciutto crudo (lufttorkad skinka), bresaola, coppa, salami, fuet och salchichón
KOKT
Prosciutto cotto (kokt skinka), mortadella, pancetta
ÖVRIGT
Kebab, korv, chorizo, salsicca

UTVECKLA NYA OCH EXISTERANDE PRODUKTER
Vad vill ni skapa?
Ibland har man en bra idé, men inte kunskapen att förverkliga den. Om du vill skapa en ny produkt eller utveckla en redan existerande produkt, har du kommit rätt. Jag kan hjälpa er i allt från del av djuret, till den tekniska processen till kryddblandningar. Se nedan vilka typer av produkter som jag arbetar med och kan hjälpa er med.
VAD BEHÖVS FÖR ATT SKAPA DEN BÄSTA PRODUKTEN?
Det finns tre viktiga delar som alla är viktiga för att ni ska kunna producera en god, hållbar charkprodukt. Oavsett vad ni behöver hjälp med kan jag ge er tips utifrån min erfarenhet och även utbilda er personal i hantverket och teknologin.



TEKNOLOGIN
Vi går igenom allt som har med den tekniska aspekten av produktionen att göra t.ex. temperaturer, tider, luftfuktighet och ventilation och luftens rörelse.
KÖTTET
Råvaran spelar såklart en väldigt stor roll för hur slutprodukten blir. Vi tittar t.ex på kvalitén på köttråvaran,vilka delar man ska använda och hur en bit ska styckas för att få så lite svinn som möjligt och en så bra slutprodukt som möjligt.
HANTVERKET
I Italien är charkproduktion en lång tradition som har förfinats i generationer. Det är det hantverket som jag vill forsätta sprida och lära ut så att vi kan fortsätta njuta av fantastiska produkter.